2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına Ait Yıllık Çerçeve Planlar
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına Ait Yıllık Çerçeve Planlar
2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yapılacak yazılı sınavlarda birlikteliğin sağlanması, ölçme ve değerlendirmede etkin sonuçlar elde edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 03.09.2023 tarihli ve E-21658195-602.06-82668715 sayılı yazıda sınıf/alan zümrelerince derslerin yıllık planlamalarında kullanılmak üzere, derslere ait yıllık çerçeve planlar yayımlanmıştır.
Söz konusu yıllık çerçeve planlara ilişkin erişim için;
Fen Bilimleri dersi çerçeve planı için tıklayınız.
İngilizce dersi çerçeve planı için tıklayınız.
Matematik dersi çerçeve planı için tıklayınız.
Sosyal Bilgiler dersi çerçeve planı için tıklayınız.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 5. Sınıf (Koza) çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 6. Sınıf (Anka) çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 6. Sınıf (MEB) çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 7. Sınıf (Dörtel) çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 8. Sınıf (Ferman) çerçeve planı için tıklayınız.
Türkçe dersi 8. Sınıf (MEB) çerçeve planı için tıklayınız.
Eğitim ve öğretim yılı boyunca sınavların daha düzenli ve etkili olması için Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 03.09.2023 tarihli ve E-21658195-602.06-82668715 sayılı yazı ile bir adım atılmış. Bu yazıda, sınıf/alan zümreleri için derslerin yıllık planlamalarında kullanılmak üzere derslere ait yıllık çerçeve planlar yayımlanmış.
Bu adımın amacı, sınavlarda daha fazla birlikteliğin sağlanması ve ölçme-değerlendirmede daha etkin sonuçlar elde edilmesi. Yani öğrencilerin farklı sınıflarda aynı konulardan sorumlu olmaları, sınavların daha adil ve standardize edilmiş olmasına yardımcı olacak. Ayrıca, öğretmenlere de derslerin yıllık planlamasında rehberlik edecek çerçeve planlar sunularak, müfredatın daha tutarlı bir şekilde işlenmesi hedeflenmiş.
Bu girişim, öğrencilerin eğitim kalitesini artırmayı, öğretmenlerin ders planlarını daha etkili bir şekilde oluşturmasını ve sınavların daha objektif bir değerlendirme sürecine tabi olmasını amaçlamış. Sonuç olarak, öğrencilerin eğitim seviyelerinin daha eşitlenmesi ve eğitim sisteminin genel olarak daha güçlü hale getirilmesi hedefleniyor.